محل تبلیغات شما

بـرنامهی کاری کلـی
 
هرکار بزرگی نیاز به یک طرح و برنامه دارد.طرح و بـرنامهی کلی شما برای کنـکور چیست؟ اجرای برنامههای خیلی دقیق و جزیی به دلیل ویژگیهای خاص فرهنگما – که فعلا جای بحث آن نیست- معمولا امکان پذیرنمیباشد.اشکال مهم برنامههای دقیق این است که وقتی اجرانمیشودیا ناقص اجرا میشود،پیشبینیهای بعدی را هم خراب میکند.بنابراین،یک توصیه مهم این است که با درنظرگرفتن عادتهای فرهنـگی،یک برنامهی کاری طـراحی کنید که نه خیلی جزیی و نه خیلی کلـی باشد. تذکر این نکته هم ضـرورت دارد،به طور حتم هستند دانشآموزانی هم که توانایی طراحی و اجرای برنامههای دقیق و جزیی را دارند.
یک برنامهی کاری
این برنامهی کاری برای کسانی که دانشآموزان هستند با آنهایی که صرفا برای کنـکور میخوانند تفـاوت دارد.برای هر دو گروه پیـشنهادمیکنیم که یک فرصت 40-45روزه برای روزهای آخرکنکور از نیمهی دوم اردیبهشت به بعدکنار بگذارند. تا قبل از این فرصت کنکوریهای غیردانشآموز میتوانند یک برنامهی کاری دو مرحلهای را به اتمام برسانند.تا پایان اسفندماه سعی کنیدیک دورهی کامل مطالعه تشریحی دروس به اضافهی تمرینهای تست را به پایان برسانید.از اول عید تا پایان دههی دوم اردیبهشت هم علاوه برمرور نکته وتست دروس،به رفع اشکال و جبران کمبـودها هم بپردازید.کنـکوریهای دانشآموز به دلیل اشتـغال به درس و امتحانات شاید این فرصت دو مرحلهای را نداشته باشند.میتوانید تا پایان فروردین ماه و حداکثر نیمهی دوم اردیبهشت ماه (که با آغاز امتحانات نیمسال دوم همـراه است) دورهی جامـع مطالعه تشریحی دروس به اضافهی تمرینهای تست را تمام کنید.البته،در واقع شما هم ضرری نکردهاید وفرصتی را از دست ندادهاید چراکه عملا درگیر درسها بودهاید.
پس برنامهی کلی پیشـنهاد این است که هر طور شده تا 04-54 روز قبل از کنکور مرحلهی جامع مطالعه را حـداقـل یک بار کامل کنید.به یاد داشته باشید زیاد دوره کردن دروس مهم نیست،مهم این است که خوب وکامل دوره کنید.
          کلید
با طراحی یک برنامه کلی کاری به نظم ذهنی و رفتاری خود کمک کنید.
برنامهی کاری در روزهای آخر
اگر چه مطالعات و درس خواندنهای شما از آغاز تا کنون لازم بوده و این رونـد باید همچنان ادامه پیدا کند ولی روزهای آخر قبل ازکنکور نقش مهمتر و مؤثری در کسب نتیجه دارد.مطالعات امـروزی ممکن است به دلیل تداخـل،گـذشت زمان، وحجم فعالیتها دچار فراموشیهای کم و بیش شوند.اما در روزهای آخر،اگر مضطرب نباشید با یک ذهن جمع و جور وحواس متمرکز میتوانید فراموشیها را به حـداقل ممکن برسانید.در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد اما در طـراحی کلی خود این دوره 54-04 روزهی قرنطینه را کنارگذاشته و به خاطر بسپارید.
          کلید
قسمتی از تواناییهای خود را برای یک دورهی یک ونیم ماههی ما قبل کنکور ذخیره نمایید.
پیشبینیهای تغییرات
اگر برنامهی کاری خود را نسبتا کلی در نظر بگیرید،میتوانید تغییرات احتمالی را پیشبینی و شرایط خود را با آنها تطبیـق دهید.مهم این است که شما آمادگیهای لازم برای تغییرات را داشته باشید.عواملی مانند امتحانات پیشبینی نشده،حوادث و رویدادهای خانوادگی،بیماری، افت انگـیزه و….،میتوانند باعث تغییراتی در روند برنامه شوند.گاه دیده شده که دانشآموزانی به دلیل عدم پیشبینی آگاهانهی تغییرات، لطمههای روحی خوردهاند.
          کلید
امکان کنترل همه عوامل محیطی وجودندارد،بنابراین خودرا برای هرنوع تغییرات احتمالی دربرنامه آماده نموده و پیش بینی- های لازم را انجام دهید.
افتهای مقطعی
یکی از عوامل مهمی که برنامهی کاری را تحت تاثیر قـرارداده و موجب تغییر در آن میشود افتهای مقـطعی در روحیه و انگـیزه است.لازم به ذکر است که اولا این افتها را خیلی غیرعادی تصـور نکنید.دانشآموزان ممکن است با ناشـیگری و استدلالهای نابجا مساله را بیش از آن چه لازم است بزرگ نشان دهند.ثانیـا اگر شما برای تغییرات احـتمالی پیشبینیهای لازم را انـجام داده باشید دیگر ضرورتی ندارد دست وپای خود راگـم کنید.ثالثا هر چه در این دورههای افـت کمتر با خود و اطرافیان کلنجار بروید و باعث گسترش موضوع نشوید،دورهی افت کوتاه تروگذرا ترخواهدبود.با تفکری منطقی و واقعگرایانه میتوانید این مقاطع را پشت سر گذاشته و عقب افتادگیها را جبران کنید.
            کلید
افت روحیه در مقاطعی از زمانها را غیرعادی تلقی نکرده و بدانید که این افت با ارادهی شما میتواند گذرا باشد.
ساعات جبرانی  
درطی روز یا هفته امکان دارد به دلایل زیادی ساعاتی را از دست بدهید.تنبلی و وقت گذرانی،ترافیک،طولانی شدن مطالعهی یک درس و اتفاقات روزمرهی دیـگر میتـوانند برنـامهی پیشبینی شدهی شما را از روال عـادی خارج سازند.اگرچه انسـان نمیتواند  همهی عوامل محیطی را پیشبینی و کنترل نماید ولی میتواند تواناییهای خود را در این باره تا حـدزیادی افزایش دهد.ممکن است ترافیک دست شما نباشدولی این که به هوای نیم ساعت پای تلویزیون بنشینید و تا دوساعت هم بلندنشود دیگر به همت وارادهی شما بستگی دارد.درهر حال برای این که نظم ذهنیتان مختل شود لازم است برای هرهفته حداقل3-2 ساعت وقت جبرانی درنظـربگیرید.اگر مشکلی پیش نیامدکه بهتر،میتوانید از ساعات جـبرانی استفادهی بهتری بکنید و اگر هم لازم بودکه این زمان در اختیار شماست.
          کلید
برای پیشگیری از به هم خوردن نظم برنامه،هر هفته زمانهایی را به عنوان ساعات جبرانی در نظر بگیرید.
 
نتیجهگیری
1-    با طراحی یک برنامه کلی کاری به نظم ذهنی و رفتاری خود کمک کنید.  
2-    قسمتی از تواناییهای خود را برای یک دورهی یک ونیم ماههی ما قبل کنکور ذخیره نمایید.
3-    امکان کنترل همه عوامل محیطی وجودندارد،بنابراین خودرا برای هرنوع تغییرات احتمالی دربرنامه آماده نموده و پیش- بینیهای لازم را انجام دهید.
4-    افت روحیه در مقاطعی از زمانها را غیرعادی تلقی نکرده و بدانید که این افت با ارادهی شما میتواند گذرا باشد.
5-    برای پیشگیری از به هم خوردن نظم برنامه،هر هفته زمانهایی را به عنوان ساعات جبرانی در نظر بگیرید.

مقام عرفانی «صبر»

حیات ومرگ فرهنگ اسلامی به امربه معروف ونهی از منکر

نقش بینش در مدیریت

یک ,کاری ,هم ,لازم ,برنامهی ,کلی ,برنامهی کاری ,است که ,را به ,این است ,خود را ,احتمالی دربرنامه آماده ,دربرنامه آماده نموده ,عنوان ساعات جبرانی ,تغییرات احتمالی دربرنامه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نامـ ــــ ــه هایی که گفتنی نبـــــ ــود